Baş müəllim Hüseynova Elnarə Əliş qızı
QISA BİOQRAFİK MƏLUMAT
• 01 may 1979-cu ildə Kəlbəcər rayon Dalqılıclı kəndində ziyalı ailəsində anadan olub. Subaydır.
TƏHSILI. ELMI DƏRƏCƏSI, ELMİ ADLARI
• 1997-ci ildə Kəlbəcər rayon 11 saylı orta məktəbi bitirib.
• 2004-cu ildə Azərbaycan Dövlət Aqrar Universitetinin Aqronomluq ixtisası üzrə bakalavr pilliəsini bitirib.
• 2006-ci ildə Gəncə Dövlət Universitetinin Magistraturasının Kimya-Biologiya fakültəsinin “Botanika” ixtisasını fərqlənmə ilə bitirib.
• 2013-2017-ci illərdə Azərbaycan Dövlət Aqrar Universitetində 2411.02 “Bitki fiziologiyası” ixtisası üzrə qiyabi doktoranturanı bitirib.
ƏMƏK FƏALİYYƏTİ
• 2007-2014-cü illərdə Gəncə Dövlət Universitetinin Botanika kafedrasında – laborant
• 2014-2021-ci illərdə Gəncə Dövlət Universitetinin Botanika kafedrasında – müəllim
• 2021-ci ildən Gəncə Dövlət Universitetinin Botanika kafedrasında-baş müəllim
“Bitki fiziologiyası”, “Sitologiya” fənnləri üzrə mühazirə və laboratoriya dərsləri tədris edir.
TƏDQİQAT SAHƏSİ
• “Azərbaycanın qərb bölgəsində buğdanın məhsuldarlığının yüksəldilməsinin fizioloji-genetik xüsusiyyətləri”. mövzusunda dissertasiya işini tamamlamışdır.
• 19 elmi əsəri var.
BEYNƏLXALQ SEMİNAR, SİMPOZİUM VƏ KONFRANSLARDA İŞTİRAKI
• Ərzaq təhlükəsizliyinin təmin edilməsində buğda bitkisinin rolu // Görkəmli oftomoloq alim, akademik Zərifə Əliyevanın 90 illik yubileyinə həsr olunmuş Gənc Alimlərin və Tədqiqatçıların III Beynəlxalq Elmi Konfrans. Bakı, 2013, s.136-138.
• Buğda bitkisinin cücərtilərinə stress amillərinin təsirinin öyrənilməsi // Doktorantların və Gənc Tədqiqatçıların XVIII Respublika Elmi Konfrans. Bakı, 2013, s.110-112.
• Buğda (Triticum L.) bitkisinin məhsuldarlığına rizosferin təsiri // Beynəlxalq Elmi-Praktik Konfrans. Gəncə, 2014, s. 98- 100.
• Экологические стресс факторы и их воздействие на показатели продуктивности растений // Международная Научно-Практическая Конференция Памяти Профессора Б.Х.Жерукова. Налъчик, 2013, c.34-35.
• Влияние сортовых особенностей культура пщеницы на формирование растителино-ризосферного сообщества // Материалы XII международной конференции. Ялта, 2016, c.187-191.
• Quraqlıq stresinin buğda bitkisinin məhsuldarlıq elementlərinə təsiri // Ümumimilli lider Heydər Əliyevin anadan olmasının 94-cu ildönümünə həsr olunmuş Beynəlxalq Elmi Konfrans. Gəncə, 2017, s. 6-8.
The Determination of Quantity of Chlorophyllin the Wheat Sorts // The 3rd International Symposium on Euro Asian Biodiversity. Minsk, 2017, p. 362.
Quraqlığın təsirindən yumşaq buğda (Triticum aestivum) yarpaqlarında xlorofilin miqdarının dəyişilməsi // Ümumimilli lider Heydər Əliyevin anadan olmasının 95-ci ildönümünə həsr olunmuş Beynəlxalq Elmi Konfrans Gəncə, 2018, s. 75-78.
Влияние засухи на фотосинтетическую деятельность различных сортов пщеницы // МатериалыXIII международной конференции. Сочи, 2018,260-263.
Protein markerləri əsasında müxtəlif yumşaq buğda (aestivum L.) sort larının genetik identifikasiyasının tədqiqi// Ümumimilli lider Heydər Əliyevin anadan olmasının 96-cı ildönümünə həsr olunmuş Beynəlxalq Elmi Konfrans. Gəncə, 2019, s. 75-78.
Buğda bitkisinin quraqlıq stresinə davamlılığının qiymətləndirilməsi // Azərbaycan Milli Elmlər Akademiyası Mikrobiologiya İnstitutu Gənclər Gününə Həsr olunmuş MÜASİR BİOLOGİYANIN AKTUAL PROBLEMLƏRİ Mövzusunda Elmi-Praktiki Konfrans. Bakı, 2019, s. 40-41.
SEÇİLMİŞ ƏSƏRLƏRİ
Действие загрязняющих веществ на биохимические и физиологические особенности кулътур пшеницы (Triticum) и кукурузы (Zea mays) // Azərbaycan Milli Elmlər Akademiyası Mikrobiologiya İnstitutu. Bakı, s.231-235.
Влияние органоминеральных удобрений на микрофлору почвы, рост и содержание хлорофилла в проростках пшеницы // Azərbaycan Milli Elmlər Akademiyası Mikrobiologiya İnstitutu. Bakı, s. 117-122.
Prolamin zülal markerləri əsasında yerli və introduksiya olunmuş yumşaq buğda (aestivum L.) sortlarının genetik yaxınlığının // Əkinçilik Elmi-Tədqiqat İnistitutu. Bakı, 2016. s.62- 69.
Tarla şəraitində buğda bitkisinin quraqlıq stresinə davamlılığının öyrənilməsi // Azərbaycan Dövlət Aqrar Universiteti. Gəncə, 2018, 28-32.
Yumşaq buğda (Triticum aestivum) nümunələrinin quraqlığa davamlılıgının laboratoriya şəraitində öyrənilməsi //: Azərbaycan Milli Elmlər Akademiyası Gəncə Bölməsi. Gəncə, 2018, s.113-120.
Comparative analysis of genetic diversity of bread wheat genotypes based on protein and DNA markers // Bulgarian Journal of Agricultural Science. Sofia, – 2018, p. 1034-1041.
Field and laboratory studies of drought resistance of local and introduced common wheat genotype (Triticum Aestivum L). Agrarian Science. Moskva, 2020, p.-111-114.
Evaluation of drought resistance of soft wheat (Triticum aestivum ) genotypes in field conditions by turgorometric method. Bulletin of Science and Practice. Russia, 2023, p.109-114
DİL BİLGİSİ:
- Azərbaycan. Rus, İngilis (lüğətlə)